The Journey

Tien jaar geleden maakte ik op verzoek van mijn cliënte bij PsyQ een film over haar traumaverwerkingsproces. Achttien maanden lang filmde ik de cliënt aan het eind van elke sessie. Deze film “Het harnas voorbij” geeft een indringend beeld over het transformatieproces van de cliënt. Na het maken van die film realiseerde ik me dat er weinig goed beeldmateriaal is van danstherapiesessies. Jaren speel ik al met de gedachte daar weer meer inhoud aan te gaan geven. Nu is het zover!
Recent ben ik gestart met een film- schrijfproject over danstherapie gericht op transformatieprocessen bij cliënten met PTSS.
In verband met de privacy gevoeligheid van het filmen van cliënten ben ik momenteel aan het uitzoeken wat een ethisch juiste route is om beeldmateriaal te verkrijgen en te delen. Vooralsnog heb ik daarom besloten om met acteurs en actrices te gaan werken die zich op een overtuigende wijze kunnen inleven in het transformatie- of verwerkingsproces van mijn cliënten. De eerste pilot is klaar en werd gepresenteerd op het 25-jarig jubileum van de danstherapie opleiding van Codarts in Rotterdam. De film “The Journey” is een interview over het proces van het filmen van cliënten in de GGZ In de film word ik geïnterviewd door danstherapeute Raluca Popa die mij 3 maanden heeft gevolgd in mijn werk bij Cirya GGZ. De film is gemaakt door Huub Laurens die ook de volgende films zal gaan vormgeven.